loading...

آموزش|وبینار|جوجه کشی| مولد|پرواری|دستگاه جوجه کشی |جیره نویسی|اسکورینگ

اکبر زمانی،09132098516،آموزش علمی و کاربردی، مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی ،پژوهشگر برتر و ارشد کشوری در صنعت شترمرغ، دکتری تخصصی پرورش شترمرغ، 15 سال سابقه عملی موفق پرورش شترمرغ، مدیر موفق مزارع بزرگ شترمرغ، مشاور طرح های بزرگ داخلی و خارجی پرورش شترمرغ

بازدید : 319
جمعه 8 اسفند 1398 زمان : 9:16

بخش اول – منابع تولید
برای راه اندازی مزرعه شترمرغ به زمین، نیروی ‏کار، آب، مجوز و نقدینگی نیاز دارید. قبل از آغاز چنین پروژه‌‌‌ای برخی از جنبه‌های مورد نیاز را مورد ‏بررسی قرار می‌د هیم.

زمین باید بررسی کنید که چگونه از زمینی که در اختیار دارید استفاده کنید. بسته به اینکه چه گزینه‌هایی ‏را در شروع کار در نظر گرفته اید باید تصمیم بگیرید که چه مقدار زمین برای جفت گیری، نگهداری ‏جوجه‌ها، پرورش پرنده‌ها تا سن کشتار و تجهیزات جوجه کشی اختصاص دهید. ممکن است ‏فضاهای دیگری را برای ساختمان‌های اداری، فروشگاه یا محل استراحت کارگران در نظر بگیرید.
گروه بندی معمول شترمرغ‌ها به صورت دسته‌های سه تایی یعنی یک نر و دو ماده است، اما شما ‏ممکن است نگهداری جفتی ( یک نر و یک ماده)، یا دسته‌های چهارتایی ( یک نر و سه ماده) و یا ‏نگهداری دسته جمعی (دو یا چند نر با دو یا چند ماده) در نظر بگیرید. ما نگهداری جفتی و یا سه ‏تایی را توصیه می‌کنیم. چون کنترل عملکرد فردی هر پرنده امکان پذیر است.
فضای مورد نیاز برای پرورش دسته سه تایی۳۰ متر (۳۲ یارد) در ۵۰ متر (۵۵ یارد) و در مجموع ۱۵۰۰ ‏متر مربع است. البته این اندازه بدون هیچگونه عواقب جدی تقریبا به نصف قابل تقلیل می‌باشد ‏اگرچه گردشگاه‌های بزرگتر با مکان‌های دویدن وسیع مطلوبتر بوده و به همین علت گردشگاه‌ها به ‏صورت مستطیل در می‌آید تا مربع.
جوجه‌ها طی چهار هفته اول زندگی به فضای کمی‌نیاز دارند. فضای ۲ متر (۲ یارد) در ۱۰ متر (۱۱ ‏یارد) برای ۲۰ جوجه کافی است، لیکن جوجه‌ها سرعت رشد چشمگیری دارند، با رشد جوجه‌ها ‏نیاز به فضای پرورشی به سرعت افزایش می‌یابد.


بسته به شرایط آب و هوایی، جوجه‌ها هنگام شب به سالن نیاز دارند. در صورت وجود منبع گرمایی، ‏همه جوجه‌ها باید به این منبع گرمایی دسترسی داشته باشند. بر اساس احتیاجات بدنشان جوجه ‏ها باید دور از حرارت بنشینند. وقتی جوجه‌ها مستقیما از هچر به زیر سایه بان در طول روز منتقل ‏می‌شوند، در دو هفته اول به یک لامپ حرارتی در طول شب نیازدارند. سایه بان حتی به شکل ‏سایه درخت عامل مهمی‌برای شترمرغ‌ها در هر سنی است. در مواقعی که در نظر دارید تجهیزات ‏جوجه کشی مورد نیاز را خودتان داشته باشید باید ابعاد اتاق مورد نیاز را در نظر داشته باشید که ‏بستگی به انکوباتور و هچر خریداری شده دارد. به یک اتاق برای انکوباتور، یک اتاق برای هچر، محلی ‏برای تمیز کردن تخم‌ها و محلی اختیاری برای ذخیره تخمها قبل از قرار دادن در انکوباتور نیاز دارید.

کارگر :
پرندگان بالغ باید دو بار در روز تغذیه شوند یک بار در اوایل روز و یک بار در وسط یا پایان عصر. جوجه‌ها ‏باید حداقل پنج بار در روز سرکشی شوند، وقتی تخم‌ها هفته‌‌‌ای یکبار گذاشته شوند جوجه کشی ‏به طور روزانه و هچینگ باید روزی دو بار بررسی شود. همه این کارها به نیروی کار انسانی نیاز دارد. ‏عمل دیگری که نیاز شدیدی به نیروی کار دارد تمیز کردن لانه جوجه‌ها است تا جوجه‌ها از خوردن ‏مدفوع باز داشته شوند ( بسته به تراکم، سطح و سن جوجه‌ها ) به طو ر مشابه، چیدن تخم‌ها در ‏انکوباتور و نظافت هچر به زمان زیادی نیاز دارد. پس از اعمال مربوط به کارگران مزرعه، قسمت اعظم ‏کار پرورش، نظارت است. پیشگیری بهتر از درمان است و بر طرف کردن نواقص پیش از بروز مشکل ‏موجب صرفه جویی در وقت و هزینه می‌شود.
نظارت مداوم موثر است، اما بهترین حالت این است که مولد‌ها غیر از زمان خوراک دادن و جمع آوری ‏تخم شترمرغ به حال خود رها شوند. انجام امور با یک شخص امکان پذیر است ولی استفاده از دو یا ‏چند نفر آسان تر بوده و استرس کمتری به همراه دارد. باید در نظر داشته باشید که آیا وقت کافی ‏دارید؟ از پرداخت هزینه کارگر یا کارگران مزرعه بر می‌آیید؟

جوجه کشی شترمرغ

09132098516

dr.zamani

Let's block ads! (Why?)

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 0

آمار سایت
  • کل مطالب : 10
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 1
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 4
  • بازدید کننده دیروز : 4
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 17
  • بازدید ماه : 77
  • بازدید سال : 77
  • بازدید کلی : 5637
  • کدهای اختصاصی